Aston Martin Red Bull Racing Honda RB15

Shakedown Livery Silverstone 2019

Max Verstappen

Schaal 1:43 

Minichamps 417199933

 

Red Bull Racing presenteerde op woensdagmiddag 13-2-2019 rond 13.00 uur de nieuwe bolide voor 2019.

De RB15 draaide zijn eerste rondjes over het circuit van Silverstone en Max Verstappen had daarvoor plaatsgenomen achter het stuur van de auto, die sinds dit jaar is voorzien van de Honda motor in plaats van de Renault motor van de afgelopen jaren.

De RB15 waarmee Verstappen reed, verscheen met een opvallende nieuwe kleurstelling op de baan. De livery die vooral bestaat uit donkerblauwe, donkergrijze en rode vlakken wordt alleen tijdens de shakedown van deze dag gebruikt. Tijdens de wintertests van 2019 zou Red Bull Racing de livery onthullen waarmee het team de rest van 2019 zal rijden. Zoals bekend keerde de kleuren van het afgelopen seizoen toen terug op de auto.

De Nederlander kreeg tijdens de shakedown de kans om de RB15 voor het eerst aan de tand te voelen en de taak om de auto te controleren op eventuele kinderziektes. Tijdens de shakedown mocht Red Bull Racing honderd kilometer rijden op speciale, door Pirelli geleverde banden. Pierre Gasly moest nog even wachten op zijn eerste meters in de RB15: die kreeg hij pas tijdens de eerste week van de wintertest in Barcelona.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb