Max Verstappen Australian GP 2017
Schaal 1:43
Minichamps 413170133 webshop Edition 25
Nr. 459 van 750 pieces

De Grand Prix Formule 1 van Australië 2017 werd gehouden op 26 maart op het Alberts Park Street Circuit. Het was de eerste race van het seizoen 2017.
De race werd gewonnen door Sebastian Vettel, die door een betere strategie de leiding in handen kreeg en deze niet meer afstond.  Lewis Hamilton, die door een vroege pitstop achter Max Verstappen terecht kwam en hem een niet kon passeren, bereikte de finish op de tweede plaats, kort voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Kimi Räikkönen eindigde op de vierde plaats. Hij zag in de slotfase van de race Verstappen tot op korte afstand naderen, maar dit kwam niet tot een aanval en Verstappen werd vijfde. Felipe Massa was op de zesde plaats de laatste coureur die in dezelfde ronde als de winnaar finishte.

Force India-coureur Sergio Pérez werd zevende, voor het Toro Rosso-duo Carlos Sainz jr.. en Daniil Kvyat. De top 10 werd afgesloten door Esteban Ocon, die zijn eerste punt uit zijn Formule 1-carrière scoorde.