Mercedes AMG Petronas Formula One Team F1 W09 EQ Power + 

Lewis Hamilton F1 Seizoen 2018

Schaal 1:43

Minichamps 410180044

 

Dit model Van Mercedes en Lewis is speciaal in mijn collectie omdat ik deze de Grand prix van Duitsland op de Hockenheimring vanaf de sud G tribune heb zien winnen.

Lewis Hamilton starte de race vanaf de 14e startpositie omdat hij aan het eind van het eerste deel van de kwalificatie op zaterdag stil viel vanwege hydraulische problemen. Zijn tijd was snel genoeg om door te gaan naar het tweede deel, maar hierin zette hij geen tijd neer.

De race werd gewonnen door Lewis Hamilton, die profiteerde van een crash van Sebastian Vettel, die vanaf de leiding onder natte omstandigheden van de baan schoof, en de safetycarfase die daarop volgde. (Deze Crash van Vettel zorgde voor een ommekeer in het kampioenschap wat uiteindelijk door Lewis werd gewonnen.) Valtteri Bottas eindigde als tweede, terwijl Kimi Räikkönen het podium compleet maakte. Hij finishte met minder dan een seconde voorsprong op Max Verstappen.

Nico Hülkenberg werd vijfde, voor Romain Grosjean, die in de laatste ronden nog een aantal coureurs inhaalde. De Force India-coureurs Sergio Pérez en Esteban Ocon werden zevende en achtste. De top 10 werd afgesloten door Sauber-coureur Marcus Ericsson en Carlos Sainz jr., maar de laatste coureur kreeg een straf van 10 seconden omdat hij achter de safetycar Charles Leclerc inhaalde. Het laatste punt ging hierdoor naar Toro Rosso-rijder Brendon Hartley.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb