Jordan EJ10

Jarno Trulli F1 Seizoen 2000

Schaal 1:18

Hotwheels 26744

 

 

De Jordan EJ10 en een bijgewerkte versie, de EJ10B , was de auto waarmee het Jordan team deelnam aan het F1 Seizoen in 2000 . Het chassisnummer is gewijzigd van het traditionele formaat van bijvoorbeeld Jordan 199 voor 1999 naar EJ10 om het tiende seizoen van het team in de F1 onder Eddie Jordan te vieren .

Ondanks een verhoging van het budget naar aanleiding van de voordelen van een derde plaats behaald in het constructeurs kampioenschap van 1999, bleek de wagen teleurstellend onbetrouwbaar. Het team was ook niet in staat om te concurreren met Ferrari en McLaren zoals het het vorige jaar had gedaan, en uiteindelijk verloor ook Williams  ,Benneton en BAR en eindigde als zesde overall in het constructeurskampioenschap. De hoogtepunten waren de twee podiumplaatsen van Heinz Harald Frentzen bij Interlagos en Indianapolis en drie startposities op de eerste rij.

In de loop van het seizoen kondigde het team een Honda -deal aan voor 2001, waardoor het in directe concurrentie met BAR zou komen te staan. 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb