Nissan Skyline R34 GTR JGTC 2002

Team Xanavi Nismo # 22

Schaal 1:18

Autoart 80277

 

De Nissan Xanavi Nismo GT-R (JGTC)  is een racewagen geproduceerd door Nissan.

Een van de belangrijkste redenen waarom Nissan in de jaren negentig worstelde in het Grand Touring Car Championship (JGTC) van Japan was vanwege de ijzeren blok inline-6 ​​van de Skyline GT-R R34. Dus zodra de productie voor de R34 eindigde in 2002, verving Nissan de RB26DETT-motor van de auto door de VQ30, een geheel uit aluminium bestaand blok V6, gekoppeld aan een transaxle voor een optimale gewichtsbalans.

De nieuwe GT-R maakte zijn racedebuut in mei 2002 in een half-ready stadium. Het volgende jaar kwam Nissan met de GT-R uit 2003, die pijpframes aan het chassis voor en achter de cabine voegde. Dit afgewerkte product was een racewagen met uitzonderlijke wegligging, zelfs sommigen aanspraken om het een "bocht" te noemen.

Twee Nismo GT-R's en één Impul GT-R namen deel aan de 2003 JGTC-serie. In de openingsrace eindigde de No. 23 Xanavi GT-R als tweede achter een Toyota Supra. In de volgende race nam de No. 22-wagen, aangedreven door Masami Kageyama en Richard Lyons, de geblokte vlag, evenals de No. 12-auto in de 4e en 8e race, aangedreven door Benoit Treluyer en Yuji Ide.

Vanaf de tweede race eindigde het Motoyama-Krumm-team in de No.23-auto consequent in de punten. Ze hadden geen overwinningen, maar in de JGTC waar hogere plaatsingsteams zwaardere handicaps krijgen, waren deze afwerkingen ideaal en resulteerden in Motoyama en Krumm die het Driver's Championship en Nismo pakten om het constructeurskampioenschap te winnen.