Infinity Red Bull Racing Renault RB9

Sebastian Vettel Winner Bahrain GP 2013

Schaal 1:43

Minichamps 410130201 Limited Edition 1692 pcs.

 

Red Bull's Sebastian Vettel won dit jaar zijn tweede overwinning in vier races toen hij de Grand Prix van Bahrein domineerde.

De wereldkampioen onder leiding van Lotus-coureurs Kimi Raikkonen en Romain Grosjean, die Paul di Resta een eerste carrière-podium in de laatste ronden ontkende.

De Schot had, net als Raikkonen, minder pitstops gedaan dan de andere koplopers, maar kon Grosjean niet vasthouden.

Lewis Hamilton werd vijfde voor Mercedes toen Fernando Alonso als achtste werd gered na een mislukte achtervleugel.

Het vleugelpaneel van de Spanjaard raakte twee keer open toen hij zijn DRS-inhaalhulpmiddel gebruikte en hem dwong beide keren te putten om de mechaniek aan te passen.

Er waren veel on-track gevechten en veel inhaalacties tussen een aantal coureurs, waaronder een slecht gehumeurd gevecht tussen McLaren's Jenson Button en Sergio Perez, maar Vettel had een eigen klasse.

Het was een sterk weekend voor Perez, maar ik begrijp waarom Button overstuur was. Hij verwachtte dat soort wiel-tegen-wiel racen vanuit Hamilton en misschien werd hij een beetje betrapt door Perez die vorm vond en dat niveau niet verwachtte.

 

"Het was een foutloze, naadloze race van start tot finish", zei Vettel. "Ik wist dat het cruciaal was om de leiding te nemen en voor de banden te zorgen, het tempo was fenomenaal, de auto was geweldig, ik kon elke ronde duwen en voor de banden zorgen.

"Ik verloor Fernando in de eerste bocht, maar ik kon hem terughalen. Ik redde enkele Kers en kon hem uitrollen naar Turn Six. Uit turn vier deed ik hetzelfde op Nico, een klein beetje Kers en kreeg hem in bocht vijf. "

"[Het was] ongelooflijk het tempo dat we vandaag hadden, we hadden dat zeker niet verwacht."

Zijn overwinning verlengt zijn voorsprong op Raikkonen in het kampioenschap tot 10 punten, met Hamilton derde nog eens 13 achter en Alonso vierde, 30 achter Vettel.

Uiteindelijk zou Vettel met de RB9 zijn vierde wereltitel behalen in de formule 1.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb